Erasmus+2020: Mobilnost osebja za usposabljanje

Naša predavateljica za angleški jezik, ga. Silvija Tintor, se je od 7. 3. do 11. 3. 2022 udeležila tečaja AKADEMSKO PISANJE IN VEŠČINE PREDSTAVLJANJA na Atlantic Language school v Galwayu na Irskem. Tečaj akademskih veščin pisanja in predstavitve je zasnovan v cilju pomoči strokovnjakom in akademikom na visokošolskih ustanovah, ki morajo objavljati in predstavljati gradivo v angleščini. Tečaj se ukvarja z jezikom za akademsko pisanje, s poudarkom na besedišču, slovnici, registru in slogu. Udeleženci so imeli poleg seminarja veliko priložnosti spoznati tudi kulturno dediščino Irske in lokalnega območja. Tedenski program je tako vključeval strokovno sprehajalno turo in poldnevni kulturni izlet. Tečaj je bil zelo dobro organiziran in koristen.

Med 26. 4. in 29. 4. 2022 je bila naša predavateljica in E+ koordinatorica Mojca Sendelbah v okviru Erasmus+ mobilnosti za usposabljanje gostja Akademije strukovnih studija Južna Srbija. Le-ta je bila ustanovljena 30. 5. 2019. Pod njenim okriljem se je združilo 5 visokih šol v pet odsekov, med njimi tudi naš dolgoletni partner Visoka poslovna škola Leskovac. Namen obiska je bil spoznati novo organizacijsko strukturo in delovanje na področju mednarodnega sodelovanja. E+ koordinatorica se je tako sestala tudi z novim Timom za međunarodnu saradnju Akademije ter obiskala dva odseka. Imela je tudi sestanek na Turistički organizaciji u Leskovcu o možnosti povezovanja mesta Leskovac z mestom Celje.

Od 1. do 3. junija 2022 je dr. Anton Vorina gostoval na akademiji “BEOGRADSKA AKADEMIJA POSLOVNIH I UMETNIČKIH STRUKOVNIH STUDIJA” v okviru programa Erasmus+ for teaching. Študentom je predaval o investicijah v kriptovalute, trenutnem ekonomskem stanju v svetu in v Evropi ter predstavil sodobne tehnologije, ki bodo zaznamovale svet v bližnji prihodnosti.
Prav tako je imel pogovore s profesoricami te šole, dr. Vesno Jokanović, (predavateljico za angleški jezik in organizatorko-koordinatorko za Erasmus), dr. Bojano Čavić (področje marketing), in dr. Dušico Karić (področje banke in finančni menedžment), kjer je bilo veliko poudarka na temo trajnostnega razvoja in ženskega podjetništva.

V okviru projekta Erasmus+ se je predavateljica Ana-Marija Gračnar od 30. 10. do 4. 11. 2022 udeležila seminarja Intergrating minorty, migrant and refugee children at European society. Seminar je potekal v Barceloni, vodila ga je Angela Winstanley, izkušena trenerka z dolgoletno tradicijo. 5-dnevni izobraževalni program, v obsegu 30-ih ur, je potekal v pestri mednarodni zasedbi. Predstavljene so bile vsebine, ki bodo zagotovo vplivale na delo z dijaki/študenti tujci, tako v smislu razumevanja kulturnih razlik kot sprejemanja različnosti. Seznanili smo se z različnimi tehnikami in modeli poučevanja tujcev. Poleg seminarja pa je imela priložnost spoznati kulturne znamenitosti Barcelone, komunicirati ves čas v angleškem jeziku in si deliti izkušnje z ostalimi udeleženci seminarja iz Norveške, Švedske, Finske, Nemčije, Islandije, Poljske in Slovaške.