SLAVNOSTNA PODELITEV DIPLOM 2010

 

V petek, 3. decembra 2010, je na slavnostni podelitvi diplom v Narodnem domu v Celju prejelo diplomske listine 110 diplomantov naše šole. Na prireditvi so bila podeljena tudi priznanja za uspešno sodelovanje s šolo na področju praktičnega izobraževanja. Podelitev bo ostala vsem diplomantom in gostom v najlepšem spominu.

 

 

SLAVNOSTNA PODELITEV DIPLOM

 

petek, 3. 12. 2010, ob 11. uri v Narodnem domu v Celju

 

 

 

S sedmo podelitvijo diplom Višje strokovne šole se je zaključil niz dogodkov, s katerimi je Višja strokovna šola obeležila 10-letnico svojega  delovanja.

 

Diplome je prejelo 110 diplomantk in diplomantov: 54 komercialistov, 29 računovodij in 27 ekonomistov, ki so postali tako generacija prvih diplomantov v programu Ekonomist.

 

Ob tej priložnosti so zbrane nagovorili ravnatelj Višje strokovne šole mag. Bojan Sešel, direktor Regionalne gospodarske zbornice Celje Drago Polak in diplomantka Anita Čretnik v imenu generacije diplomantov. Posebno priznanje in nagrado sta prejeli najboljši diplomantki: Selma Bajrektarević za najboljši uspeh pri rednem študiju in Nevenka Mulej za najboljši uspeh pri izrednem študiju.

 

Ob desetletnici se je šola zahvalila 26 organizacijam, s katerimi uspešno sodeluje na področju praktičnega izobraževanja že vrsto let. Praktično izobraževanje je namreč pomemben del višješolskega strokovnega izobraževanja, saj obsega 40 odstotkov celotnega izobraževanja. Študenti opravljajo praktično usposabljanje v poslovnem okolju podjetij, organizacij, zavodov ipd., s čimer je stik med izobraževanjem in gospodarstvom neposreden in prinaša študiju velike prednosti.

 

Priznanja za uspešno sodelovanje s šolo na področju praktičnega izobraževanja študentov so prejeli:

 

ADRIATIC SLOVENICA Zavarovalna družba, d. d., PE CELJE,

AMEKO, d. o. o.,

Banka Celje, d. d.,

BSH HIŠNI APARATI, d. o. o.,

Cinkarna Celje, d. d.,

DAVIDOV HRAM, d. o. o., Ljubno,

ENGROTUŠ, d. d.,

EUROS, Mojca Žveglič, s. p.,

FINcommerce, d. o. o., CELJE,

GORENJE, d. d.,

GORENJE Gostinstvo, d. o. o., Hotel Paka,

GORENJE NOTRANJA OPREMA, d. o. o.,

Jagros, d. o. o.,

Lafarge Cement, d. d., TRBOVLJE,

Mestna občina Celje,

MIK, d. o. o.,

MOBITEL CENTER CELJE,

Osnovna šola Lesično,

POLZELA tovarna nogavic, d. d.,

PREMOGOVNIK VELENJE, d. d.,

RTH, Rudnik Trbovlje-Hrastnik, d. o. o.,

Steklarna Rogaška, d. d.,

SVEA Lesna industrija, d. d.,

ZAGORJE OB SAVI, UNIOR, d. d.,

ZAVAROVALNICA TRIGLAV, d. d., Območna enota Celje,

Zdravstveni dom Slovenske Konjice

 

Z glasbenim nastopom je navdušil Kvartet Akord. Prireditev je dobro povezovala moderatorka Mojca Krajnc. Za elegantno okrasitev dvorane je poskrbela Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, za kulinarično razvajanje po uradnem delu pa Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje. V vlogi hostes so se odlično izkazali študentke in študenti drugega letnika. Organizacija celotne prireditve je bila tudi letos zaupana Tei Finžgar Plavčak.

 

Utrinke s  svečane podelitve si lahko ogledate v galeriji.