Adna Halilović in Lan Kos, študenta 1. letnika programa Ekonomist, sta se 2. 4. 2023 odpravila na prav posebno dogodivščino. Odločila ste se, da bosta praktično izobraževanje opravila preko Erasmus+ mobilnosti v mestu Puerto de la Cruz na Kanarskih otokih. Kanarski otoki so špansko otočje, ki ga sestavlja sedem večjih in šest zelo majhnih otokov. Mesto Puerto de la Cruz se nahaja na enem od večjih otokov, na otoku Tenerife.

 

V ponedeljek, 3. 4. 2023 ju je sprejela gospa Orsolya Vitos iz naše partnerske organizacije za organizacijo mobilnosti FU International Academy Tenerife. Pospremila ju je na njuna delovna mesta. Adna je odšla v podjetje Reyes Diaz S.A., Lan pa v Bella Vita Global s.l.

 

LAN KOS

Po predstavitvi možnosti za opravljanje praktičnega izobraževanja preko Erasmus+ mobilnosti, je padla odločitev. Tako sem trenutno v mestu Puerto de la Cruz na otoku Tenerife. Prakso opravljam v podjetju Bella Vita Global S.L.. Za ljudi, ki iščejo pustolovske počitnice in prostočasne dejavnosti, podjetje ponuja številne pustolovske dejavnosti (izposoja športne opreme, organiziranje izletov…).

Nad delom sem zelo navdušen, saj sem v dnevnem kontaktu z ljudmi mnogih narodnosti. Upam si trditi, da se izboljšuje moje jezikovno znanje in sposobnosti prodaje. Seveda pa je velika prednost dela v tujini tudi prečudovita okolica in spoznavanje nove kulture. Ob opravljanju prakse imam v prostem času možnost obiskovanja prelepih plaž in mnogih atrakcij na otoku.

 (Tekst in foto: L. Kos)

 

ADNA HALILOVIĆ

Odločila sem se, da bom praktično izobraževanje opravila preko Erasmus+ mobilnosti v mestu Puerto de la Cruz na Kanarskih otokih. Moje delovno mesto je v trgovskem podjetju Reyes Diaz S.A., dejavnost katerega je trgovina na debelo in drobno z gradbenim materialom, strojno opremo, stroji, aparati, gospodinjskimi izdelki ipd. Trgovina se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, saj je bila ustanovljena že leta 1963. Zaposlenih je 16 delavcev. Moje delo v trgovini vključuje postopke inventure različnih izdelkov, evidentiranje različne dokumentacije, spoznavanje novega računovodskega programa ipd.

 

V prostem času pa na sprehodih doživljam lepoto mesta in spoznavam njegovo kulturo. Moja priljubljena točka je črna plaža, kjer občudujem Atlantski ocean. V centru mesta me navdušuje lepo urejeno sprehajališče, posebej še zvečer, ko je okrašeno s čudovitimi lučmi v različnih barvah. Mesto pa se lahko pohvali tudi z veličastnimi zgradbami, ki dajejo poseben čar njegovemu utripu.

 (Tekst in foto A. Halilović)