Teambulding za študente 2. letnika

 

Naj začnem z napovedjo strokovne ekskurzije, ki je bila v četrtek, 19. maja 2011 za študente 2. letnika.

Vsako obdobje ima svoj začetek in konec. Nezadržno se bliža čas, ko boste zaključili študij. Nič več ne boste prihajali vsak dan (ali pa tudi vsak drugi dan) na šolo ter med odmori v družbi sošolcev (in predavateljev) pili kavico pri Indexu. Za slovo smo vam pripravili ekskurzijo malo drugače.

Ekskurzija je bila organizirana z  namenom preizkušanja sodelovanja v  timu, preverjanja medsebojne komunikacije in krepitvi medsebojnih vezi v premagovanju ovir.  Skupaj s predavatelji je bil organiziran “teambuldinga” v kampu Menina v Varpoljah pri Spodnji Rečici ob Savinji. V kampu Menina nas je pričakala ekipa iz Športnega društva Beli zajec, ki je timske igre tudi organizirala in vodila.

Razdeljeni v pet naključnih skupin smo tekmovali v naslednjih igrah: spoznavaje kampa, hoja preko “živega peska”, prečkanje vode preko debla, veslanje po jezeru in osvojitev “gugalnice”. Timski duh se je nadaljeval pri pripravi hrane, kjer je glavno besedo pri peki na žaru imela predavatljica Mojca. Izkazala se je kot izvrstna “vodja žara”, saj pripraviti hrano za 40 seb ni “mačji kašelj”. Da je bilo res dobro, je dokaz, da smo vse pojedli, ostalo je le pecivo. Potem je Beli zajec razglasil zmagovalca in najbolj originalno ekipo. Zmagali sta modra in oranžna ekipa. Glavna nagrada je bila celodnevno smučanje s strokovnim vodenjem na Golteh. Veselo razpoloženje se je nadaljevalo v igranju odbojke, badmintona, druženja, … 

Vsi, tako študentje kot predavatelji smo bili polni lepih vtisov, da smo preživeli vsebinsko bogat in ob vsakodnevnem hitenju poseben dan. Med seboj smo se spoznali še po drugačni plati, ne samo po poznavanju študijske snovi. Naj končam z vprašanjem, ki ga je postavilo več študentov: Zakaj ne bi imeli pred koncem študija še eno ekskurzijo?

Utrinke z ekskurzije si lahko ogledate v galeriji slik.

Organizatorici: Mojca Sendelbah in Tatjana Kosi