Elektronska oprema ter baterije postajajo stalnica v vsakdanjem življenju, saj si življenja brez pripomočkov, ki delujejo s pomočjo elektrike ali baterij, ne znamo več predstavljati.

Elektronska oprema ter baterije postajajo stalnica v vsakdanjem življenju, saj si življenja brez pripomočkov, ki delujejo s pomočjo elektrike ali baterij, ne znamo več predstavljati.Pomembno je, da znamo z e-odpadki pravilno ravnati. Ko ne delujejo več, postanejo neuporabni. Zavedati se moramo, da so e-odpadki in odpadne baterije specifična skupina odpadkov,katere je treba pravilno obdelati in reciklirati. S tem zagotavljamo, da s tem ne obremenjujemo okolja in zdravja ljudi.
Akcija, ki se jo izvaja v okviru LIFE+ projekta , LIFE+ fundacije EU komisije ter Ministrstva za kmetijstvo in okolje, je usmerjena v osveščanje dijakov,študentov, učiteljev in širše okolice o pomembnosti pravilnega ravnanja z E-odpadki in odpadnimi baterijami
Študentje smo si ob obisku e-transformerja ogledali potek zbiranja, ločevanja in reciklaže elektronskih naprav. Hkrati smo se lotili zbiranja večjih in manjših elektronskih aparatov, odpadnih baterij in sijalk.
Akcija je bila uspešna,saj smo skupno zbrali 290 kg elektronske opreme in s tem prispevali k čistejšemu okolju.
Delovanje E-transformerja si lahko ogledate v Galeriji slik.

Predavateljica ekologije
Andreja Tanšek