V četrtek, 24. 1. 2013, smo si z rednimi študenti drugega letnika študijskega programa Ekonomist, modul turizem, na gospodarskem razstavišču v Ljubljani tradicionalno ogledali sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas.

V četrtek, 24. 1. 2013, smo si z rednimi študenti drugega letnika študijskega programa Ekonomist, modul turizem, na gospodarskem razstavišču v Ljubljani tradicionalno ogledali sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Sejem je vodilni turistični dogodek v regiji Alpe–Jadran. Sejem je stičišče in križišče za številna srečanja: vinarji, turistični delavci, vodniki, novinarji, predstavniki lokalnih skupnosti idr. Razstavljalci na sejmu so bili iz različnih držav. Poleg Slovenije, so bile na sejmu zastopane še: Avstrija, Bosna in Hercegovina, Ciper, Črna gora, Hrvaška, Jordanija, Maroko, Nepal, Srbija, Tunizija, Turčija …
Letos smo izkoristili ponudbo organizatorjev sejma in se dogovorili za brezplačen voden ogled sejma. Po sejmu nas je tako popeljala predstavnica Združenja vodnikov Slovenije. V prvi dvorani so se predstavili veliki turistični organizatorji iz različnih držav, v drugi so se predstavile posamezne slovenske regije in v tretji turistična društva. Na sejmu si je bilo moč ogledati in spoznati številne zanimivosti, kot npr.: turistično ponudbo slovenskih zamejcev, po etapah poti Alpe–Adria Trail, vinske ceste regije Alpe–Jadran, okušati lokalne dobrote: vino in kulinarika, popotnika Zvoneta Šerugo, ideje za počitnice in krajši oddih ob blizu in daleč … Sejem je zagotovo zelo zanimiv in barvit, prava paša za oči, prav tako pestro in zanimivo pa je tudi obsejemsko dogajanje.
Utrinke si oglejte v Galeriji slik.
Zdenka Grlica