Študenti 2. letnika, modul Tehnični komercialist, so si 8. 3. 2016 v sklopu predmetov Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti ter Poslovne logistike ogledali podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. v Nazarju.

Študenti 2. letnika, modul Tehnični komercialist, so si 8. 3. 2016 v sklopu predmetov Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti ter Poslovne logistike ogledali podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. v Nazarju. Obisk je organiziral mag. Anton Vorina.

Vodja menedžmenta kakovosti, Matjaž Purnat, je študentom najprej predstavil zgodovinski razvoj podjetja, organiziranost podjetja in prodajne rezultate. Glavni poudarek predavanj je bil na zagotavljanju kakovosti v podjetju, kjer je od 1200 zaposlenih (toliko je zaposlenih v Nazarju, v celotnem koncernu BSH je zaposlenih približno 53.000 delavcev), kar 85 zaposlenih na področju kakovosti.

Nato so si študentje ogledali celoten proizvodni proces, kjer so videli praktično uporabo orodij za zagotavljanje kakovosti (Pareto diagram, ribja kost…) in kazalnike produktivnosti zaposlenih.

Po dvournem ogledu podjetja, je sledilo neformalno druženje študentov.